5 важни причини да използвате оригинално зарядно за лаптоп

оригинални зарядни за лаптоп

5 важни причини да използвате оригинално зарядно за лаптоп

Когато се нуждаете от подмяна на повреденото зарядно за лаптоп или просто имате нужда от резервно – има много причини и ползи да изберете оригинално зарядно, напълно съвместимо с Вашия лаптоп.

  1. Оригиналните зарядни се проектират за точния модел лаптоп

Оригиналните зарядни се проектират и произвеждат спрямо стриктните изисквания за качество от страна на производителя на лаптопа и под неговия контрол.

Всеки голям производител – ASUS, DELL, Toshiba, Acer, Lenovo, Sony, HP Compaq, има свои собствени изисквания към зарядните, които употребява за своите модели лаптопи.

Понякога различните производители използват и различни принципни решения, характерни само за техния бранд – зарядни със среден пин, който има функцията на информационен и т.н.

    2. Оригиналните захранващи адаптери подават точното захранващо напрежение

Оригиналните захранващи адаптери са с точни параметри на изходящото напрежение и отдавания ток, с тесен допуск на отклонение – по стандартите на битовата електроника не трябва да надхвърля 10-15%. При захранванията – заместители, този толеранс е много по-широк, и не се контролира стриктно. Захранващото напрежение и тока могат драстично да се отклоняват от обявените параметри, което в дадени случаи може да навреди на правилната работа на лаптопа, или просто да го повреди. Някои лаптопи са особено „чувствителни“ към некоректната работа на зарядното, и ефектите могат да варират от отказ да се включи, до нестабилно поведение по време работата на лаптопа, и дори повреда.

Зарядното за лаптоп с точни параметри ще зарежда по-ефективно и батерията на лаптопа.

    3. Оригиналните зарядни за лаптоп имат схемни решения за защита

Обикновено това са защити по ток и срещу пренапрежение – зарядното спира да работи при наличието на късо съединение в него или по дънната платка на лаптопа, предпазва лаптопа от повреди ако импулсното захранване изпусне стабилизация.

Тези защити често отсъстват при зарядните – заместители. Не са редки случаите на „запалени“ и обгорели дънни платки, когато при възникване на повреда в дъното неоригиналното зарядно продължава да работи и отдава голям ток, вместо да преустанови работа.

    4. Оригиналните зарядни за лаптоп са по-дълговечни

Това е така, защото са с подобрено отвеждане на отделената от компонентите топлина. В тези зарядни се влагат по-голям брой и по-масивни радиатори, каквито буквално отсъстват при повечето заместители.

    5.Оригиналните захранвания за лаптоп са по-надеждни

Оригиналните захранвания за лаптоп са произведени с по-качествена и надеждна елементна база, което освен че подобрява техническата им функционалност, води и до увеличаване на живота им.

 

При нужда от оригинално зарядно за лаптоп, ние разполагаме с богат асортимент от захранващи адаптери в наличност, покриващи повечето съществуващи на пазара марки и модели.