Лаптоп Apple – клавиатурата не работи

Смяна на чипсети и графични карти

Лаптоп Apple – клавиатурата не работи

Понякога се случва клавиатурата на лаптопа Apple да спре да работи изцяло, или частично – определени бутони да не функционират, или при натискане на някой от тях, да изписва произволни символи и знаци.

Клавиатурата на всеки лаптоп е силно натоварена периферия, която е способна в в жизненият си цикъл да претърпи хиляди натискания на бутоните, удари и заливане с различни видове течност. Повреда може да възникне както вследствие нормална амортизация, вследствие продължителна експлоатация,  при механични повреди вследствие удари и сътресения, или да пострада след попадане на течност в нея.

Клавиатурата на вашият MacBook е консуматив, точно както батерията или зарядното устройства, поради интензивното натоварване, на което е подложена.

Клавиатурите за лаптоп Apple са на USB интерфейс, за разлика от останалите лаптопи, при които стандарта е PS2. Поради това, освен че могат да спрат да работят напълно, или частично, при повреда са способни да предизвикат и странни и разнообразни странични ефекти по време на работа с лаптопа.

Една от честите причини за отказ на клавиатура на Apple е именно заливане с течност. В този случай има някои особености, които отново разграничават Apple MacBook от лаптопите от други марки. При Apple oбичайната практика е смяна на клавиатура чрез подмяна на целият Top Case – това е модулът, който обединява горният капак, клавиатурата и Trackpad-а, но обикновено цената за подмяна е твърде висока. Клавиатурите на Mac обикновено са захванати с нитове за корпуса, и подмяната им е трудоемка.

Съществува възможност и за смяна на самата клавиатура, като не се налага подмяна на Top Case. Извършва се чрез пълно разглабяне на лаптопа и е непрепоръчително да се извършвано от човек без нужните знания и практически умения, предвид опасността от допълнителни повреди.

Съществуват практически доказани методи за смяна на повредена клавиатура на лаптоп Apple. В нашият сервиз за лаптопи Apple MacBook разполагаме с технологиите и нужните инструменти да извършим успешна подмяна на самата клавиатура, без да оставим следи.

Освен продажба на клавиатури за Apple MacBook, извършваме и монтаж, по желание на клиента.