Лаптоп Apple не зарежда батерия

Ремонт на лаптопи Apple Macbook Pro и Air

Лаптоп Apple не зарежда батерия

Срещана повреда при лаптопите Apple MacBook е отказ лаптопът да зарежда батерия.

Причините за дефекта могат да са различни : вследствие повредено зарядно устройство, повредена или износена батерия, проблем с буксата на захранване, повредени елементи по дъното, свързани със заряда на батерия.

Лаптопите Apple работят с много особени зарядни устройства, които комуникират с дънната платка и в дадени случаи могат да доведат до описаният дефект. В този случай проблемът се разрешава лесно и бързо – при повреда във зарядното устройство, то просто се подменя с ново. Това важи и при случаите на повредена , или със значително намален капацитет, батерия за Apple.

A батерията на лаптопа също „си говори“ с дъното, и при установяване на неизправност, то дънната платка просто спира заряда, за да се избегнат по-сериозни усложнения.

Повреда в дънната платка при лаптопите Apple също би могла да е причина за отсъствие на заряд на батерията. Може да е породено вследствие на нормална експлоатация, или твърде често – благодарение на повредено зарядно. Всъщност една от най-чесо срещаните причини за такъв тип повреда е именно проблем, произтекъл от повредено зарядно устройство.