Ремонт на лаптопи Apple Macbook Pro и Air в София

Ремонт на лаптопи Apple Macbook Pro и Air

Извънгаранционен сервиз за ремонт на Apple MacBook в София.

Извършваме поправка и ремонт на лаптопи Apple MacBook Pro и MacBook Air в София, с включена безплатна диагностика на повредения лаптоп. Ремонт на MacBook с гаранция до 6 месеца.

Може да посетите специализираният ни сайт за ремонт на Apple продукти на адрес    https://quantumcomputers.bg/

  • поправка на повредено дъно на MacBook Pro/Air – избягва се подмяната на цялата дънна платка, и се постига разумна цена за ремонт
  • смяна на видеокарта и чипсет на MacBook Pro и Air – разполагаме с машина за подмяна на BGA чипове, сменя се само повредената част а не цялото дъно
  • смяна на клавиатура на MacBook – извършваме смяна на самата клавиатура, без необходимост от подмяна на top case, отразява се значително на крайната цена
  • смяна на батерия за MacBook Pro/Air залепена на корпуса – използваме технология за безпроблемна подмяна на самата батерия, без нужда да се подменя целият top case заради една повредена батерия
  • цялостно разглобяване и почистване на Apple MacBook от прах, с включена смяна на термо паста на процесора – преди Вашият лаптоп Apple да се повреди вследствие прегряване
  • смяна на screen assembly на MacBook – при някои модели Mac има възможност за подмяна на самата матрица, но в повечето случаи поправка се извършва със смяна на целия модул

Ние сме един от малкото сервизи за лаптопи Apple, които извършват успешен ремонт на повредена дънна платка на MacBook Pro/Air, определяйки повредата с точност до компонент. Това естествено предотвратява скъпата подмяна на цялото дъно и драстично намалява цената на ремонта. Предлагаме и смяна на повредена видеокарта на MacBook Pro и Air, разполагаме с опитен персонал и машина за подмяна на компоненти на BGA монтаж.

В сервиз “Quantum Computers” извършваме цялостен ремонт на Apple Macbook и отстраняваме хардуерни проблеми от всякакво естество.

Предлагаме безплатна диагностика и тотален ремонт на MacBook Pro и MacBook Air, без значение на възникналият дефект. Нашият сервиз е с дълга практика в ремонта на лаптопи Apple и успешно отстраняваме възникналите повреди. Ремонт на повредено дъно на MacBook, с гаранция. Смяна на повредена  видеокарта и чипсет на Mac. Подмяна на повредена батерия за MacBook Pro и MacBook Air, смяна на залята с течност клавиатура на Mac, или повреден дисплей (матрица, screen assembly за Apple).

Способни да отстраним почти всеки дефект на лаптоп Apple, независимо от сложността му.

Вносител сме на оригинални батерии за Apple MacBook Pro и Air, зарядни, клавиатури, top case, screen assembly. Работим с проверени доставчици на оригинални резервни части за Apple лаптопи, с възможност за доставка на отсъстващи от складова наличност компоненти.

Често срещани в практиката проблеми с Mac лаптопи:

Залят с течност лаптоп Apple. Често се поврежда клавиатурата на лаптопа, като окончателно отказва да работи, или започва да изписва произволни символи по време на работа. Ремонтът се извършва с подмяна на повредената клавиатура, няма друга възможност за поправка. Понякога течността прониква през клавиатурата и попада върху дънната платка на лаптопа. В част от случаите помага почистване на дъното, но често се стига и до сериозни повреди, изискващи специализирана техническа намеса.

Прегряващ или прегрял Mac. Известно е откъде произхожда проблема – със стечение на времето и интензивната работа в лаптопа навлиза прах и други твърди частици, термо проводимата паста на процесора изсъхва, и това довежда до високи работни температури. В тези случаи е важно да се извърши навременно почистване и профилактика на Apple лаптопа, преди да се стигне до повреда на компоненти по дънната платка. Ако вече е късно и Вашият MacBook е проявил дефект, то обикновено проблемите са сериозни – от прегряване най-вече дефектират големите чипове, монтирани под радиатора. Повредена видео карта на MacBook е типична повреда вследствие прегряване.

Вашият Mac не зарежда батерия. Причината може да бъде повредена батерия или такава с изтекъл ресурс, дефектно зарядно устройство, или повреда в схемата за заряд на дънната платка.

Лаптопът Apple MacBook няма подсвет на екрана. Това означава наличие на изображение, но някой от компонентите който участва в засветяването на дисплея, не функционира. Екранът е тъмен, при внимателно вглеждане бледо се вижда картина. Причина за дефекта може да бъде повредена светодиодна лента (неотделима от дисплея част), прекъснат LCD кабел, или повреден инвертор. При Mac инверторът е част от дънната платка на лаптопа, за разлика от другите марки лаптопи. Това е и причината понякога този дефект да се получи след намокряне на лаптопа, когато течността попадне върху дъното.

Лаптопът Apple не се включва, не реагира на натискане на бутона за включване. Този тип повреда може да бъде предизвикана от най-разнообразни повреди. Няма систематика на възникналите дефекти. Ефектът може да бъде предизвикан от различни повреди по дънната платка, повредена клавиатура, повредени преходни платки.

В нашият Макбук сервиз за ремонт на лаптопи Apple ще извършим всичко необходимо, за да приведем устройството в работещ вид.
Quantum Laptop Service : 0876 695 110