Почистване и профилактика на лаптоп

Оригинални зарядни за лаптоп ASUS

Експресно почистване на лаптопи в София с включена смяна на термо паста на процесор. Професионално почистване на лаптоп от прах, на ниска цена. Всяко почистване и профилактика на прегряващ лаптоп се извършва в рамките на работния ден (обикновено извършваме услугата в рамките на няколко часа). Като част от профилактиката е включено и външно почистване на лаптопа.

Ако лаптопът загрява, изключва се по време на работа, или вентилаторът работи с нетипично високи обороти, навременната профилактика и почистване от прах ще отстранят вероятността за последващи проблеми и повреди свързани с прегряване на лаптопа.

В нашият сервиз за лаптопи извършваме профилатика и почистване на лаптоп от прах, смяна на термо паста на процесор и смяна на термопроводима подложка (thermal pad), в рамките на работния ден. Профилактика и професионално почистване на лаптопи в София, от всички марки и модели – почистване на лаптоп ASUS, Acer, Dell, Lenovo. Toshiba, HP, Emachines, Samsung, Gateway, Benq и др. Почистване от прах на лаптопи Apple MacBook Pro и MacBook Air.

Почистването на лаптопи в нашият сервиз се извършва чрез пълно разглобяване на лаптопа, премахване на попадналата прах от всички повърхности, и смяна на изсъхналата паста на процесора с висококачествена такава от реномирани производители. При наличие на термо проводими подложки (thermal pads)  като част от охладителната система на лаптопа, те се заменят с нови.

Термо пастите които използваме са производство на Zalman и Gelid, и са специално подбрани – изсъхват бавно, и отговарят максимално на температурните режими и стръмността на нарастване на температурата в един лаптоп.

Термопроводимите подложки (т.нар. thermal pad) с които работим, са с висок коефициент на температурна проводимост и отговарят на изискванията за употреба при горещи компоненти със стръмен фронт на нарастване на работната температура.

Кога да установим дали лаптопът прегрява? Най-лесният метод е чрез програма за измерване на температурата в лаптопа. При установяване на завишени стойности, трябва да се извърши почистване на лаптопа от прах и твърди частици, и да се подмени изсъхналата термо паста. Другите методи са чисто сетивни – когато лаптопът е станал по-шумен и вентилаторът работи на необичайно високи обороти, или на пипане е по-горещ от обикновено. При прегряващ лаптоп е желателно да се вземат съответните мерки, защото продължителната работа в такъв режим е предпоставка за тежки повреди. Обикновено първи се повреждат горещите чипове под радиатора – повреден чипсет и видеокарта на лаптоп са често следствие от интензивно прегряване. Най-често срещаните повреди в нашата работна практика са свързани именно с прегряване, така че навременното почистване на лаптопа е критично важно.

Обикновено времето работа преди да навлезе такова количество прах, че лаптопът да има нужда от почистване и смяна на паста на процесор, е около осем месеца – година, но силно зависи от работната среда и начина на ползване. Препоръчително е почистването на лаптопа да започне още в гаранционен срок, за да избегнем неприятни изненади кратко време след изтичане на гаранцията.

При нужда от почистване и профилактика на Вашият лаптоп, ние предлагаме професионална услуга с качествени материали.
Quantum Laptop Service : 0876 695 110